Ποιος κρύβεται πίσω από τον θάνατο του αρχηγού της Wagner?

Nea2day.comΔΙΕΘΝΗ

O μισθοφορικός στρατός της Ρωσίας, η λεγόμενη Wagner από χθες έμεινε ακέφαλη μια που το ιδιωτικό τζετ που μετέφερε τον αρχηγό της ομάδας τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, συνετρίβη. Το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Embraer Legacy 600, συνετρίβη στην περιφέρεια Τβερ, βόρεια της Μόσχας, παρασύροντας στον θάνατο και τους 10 επιβαίνοντες.

Όσο για τα αίτια της συντριβής, μέχρι στιγμής παραμένουν ανεξακρίβωτα με τις ρωσικές αρχές δια στόματος Πούτιν, να τονίζουν πως πρέπει «να περιμένουμε τα αποτελέσματα των επίσημων ερευνών». Ο ίδιος εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αρχηγού της Wagner, μιλώντας για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία που τον γνώριζε από τη δεκαετία του 1990.

Η Wagner δεν έχει κάποιο επίσημο λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις 26 Ιουνίου έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί για το γεγονός, ωστόσο, σε λογαριασμούς που πρόσκεινται στην εταιρία μισθοφόρων γίνεται λόγος για το σενάριο εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-αέρος S-300 κατά του ιδιωτικού τζετ, ένας ισχυρισμός που δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής.

Πάντως είναι διάχυτη η υποψία ανά τον κόσμο πως η ζωή του ανεξέλεγκτου μισθοφόρου κρεμόταν από μια κλωστή μετά την ανταρσία του στα τέλη Ιουνίου εναντίον του Βλαντιμίρ.