Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ανθρωπιστική βοήθεια έφτασε σήμερα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Nea2day.comΔΙΕΘΝΗ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τουλάχιστον 20 φορτηγά, της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου, που έχει αναλάβει την παράδοση της βοήθειας από διάφορες υπηρεσίες του ΟΗΕ, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον σουηδικό αλλά και διεθνή τύπο, πέρασαν σήμερα, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, αντιπροσωπεύουν μόνο το 3% από τον αριθμό των φορτηγών που εισέρχεται καθημερινά στη Γάζα για την κάλυψη υγειονομικών και ανθρωπιστικών αναγκών πριν από την πολεμική κρίση.

Ο λόγος που η ανθρωπιστική βοήθεια κατευθύνθηκε στο Νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, είναι γιατί το Ισραήλ έχει παροτρύνει τους Παλαιστίνιους αμάχους να κατευθυνθούν εκεί ώστε να αποφύγουν τις πολεμικές συγκρούσεις με τη Χαμάς.

Στην παλαιστινιακή πλευρά δημοσιογράφος του AFP είδε 36 άδεια ημι-ρυμουλκά να εισέρχονται στο πέρασμα με κατεύθυνση την Αίγυπτο, έτοιμα να φορτωθούν τη βοήθεια. Τέσσερα ασθενοφόρα, δύο οχήματα του ΟΗΕ και δύο οχήματα του Ερυθρού Σταυρού ήταν ορατά στην παλαιστινιακή πλευρά. Στα φορτία με την βοήθεια δεν συμπεριλαμβάνονται καύσιμα.

Και ενώ δύο Αμερικανίδες αφέθηκαν ελεύθερες σήμερα από την Χαμάς και επιστρέφουν στην χώρα τους, 210 άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούνται ως όμηροι μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Περίπου το 1/5 των ρουκετών που εκτόξευσε η Χαμάς από την Παρασκευή, έπεσαν εντός των εδαφών της Γάζας, εξαιτίας αστοχιών υλικού, προκαλώντας θύματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ υπογράμμισε ότι συνεχίζει τον συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους διεθνείς εταίρους για την απελευθέρωση των ομήρων και την αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

https://x.com/IDF/status/1715796045278380461?s=20