Στο Κίεβο βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.

Nea2day.comΔΙΕΘΝΗ

Στο Κίεβο βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy, και μέλη της Ουκρανικής Κυβέρνησης.

Οι Ουκρανοί «χρειάζονται και αξίζουν την υποστήριξή μας», ανέφερε ο Charles Michel, σε δημοσίευσή του που αναρτήθηκε στο Twitter, το οποίο φαίνεται να βιντεοσκόπησε ο ίδιος ενώ ήταν ντυμένος με ένα χακί πουλόβερ ζιβάγκο και ένα puffer γιλέκο που θυμίζει τα πολεμικά ρούχα που φορούσε ο Ζελένσκι. Ο επικεφαλής του Συμβουλίου πρόσθεσε ότι θα συζητήσει με τους Ουκρανούς «τα συγκεκριμένα μέτρα που μπορούμε να αναπτύξουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι είναι τα ισχυρότερα».

Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν καθ’ οδόν προς το Κίεβο, ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε την δήλωση του Προέδρου Zelenskyy, όπως την δημοσίευσε ο ίδιος μέσα απο την σελίδα του στο FB και παρακολουθήστε και το σχετικό βίντεο με την συνέντευξη τύπου των δύο ανδρών που ακολούθησε

«Our goal is Ukraine’s full membership in the European Union. And I’m sure we will reach this goal. Already this year we have to start negotiations on Ukraine’s membership in the EU. We have great motivation, great desire and go forward.

Thank you, Mr. President Charles MICHEL, for supporting our institutional development, for leadership and leadership support of Ukraine, our resilience, our independence and our people».

https://fb.watch/i9hiHh_sFr/