Το Κίεβο επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά, σήμερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.

Nea2day.comΔΙΕΘΝΗ

Λίγες μέρες πριν την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, επισκέφθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά το Κίεβο, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Volodymyr Zelenskyj. Ο Αμερικανός πρόεδρος, υποσχέθηκε νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 500 εκατ. δολαρίων, ενώ διαβεβαίωσε την Ουκρανία, πως θα έχει την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ, στην μάχη της έναντι της ρωσικής εισβολής.

Απο την μεριά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, επεσήμανε πως η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, στο Κίεβο είναι μια «εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης».

«Joseph Biden, καλωσήρθατε στο Κίεβο! Η επίσκεψή σας αποτελεί εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης προς όλους τους Ουκρανούς», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Twitter.

«Η Ρωσία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε πριν από σχεδόν έναν χρόνο», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε κατά την διάρκεια ομιλίας, το θάρρος της Ουκρανίας στον πόλεμο και σημείωσε ότι είχε επισκεφθεί έξι φορές το Κίεβο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Το ήξερα ότι θα επιστρέψω», είπε.

A.Z

Φωτό από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Κίεβο που δημοσιεύθηκαν στην προσωπική σελίδα του προέδρου της Ουκρανίας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.