Σε Λιθουανία και Πολωνία ο Μητσοτάκης.

Nea2day.comΕΛΛΑΔΑ, ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας μεταβαίνει σήμερα (11/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών, στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων 13 ευρωπαϊκών χωρών.

Στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι η ενίσχυση της συνεργασίας, μεταξύ Βορρά-Νότου, ειδικότερα στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στους τομείς της ενέργειας, μεταφορών και της ψηφιακής επικοινωνίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αναμένεται να τονίσει το ρόλο και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα, αναφορικά με την προαναφερόμενη ενίσχυση της συνεργασίας, μέσω έργων αναβάθμισης υποδομών, μέσω σύνδεσης με γειτονικές χώρες, ρόλοι και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την Ελλάδα σε κόμβο ενέργειας, μεταφορών και logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Βαρσοβία, όπου θα μετάσχει στο δείπνο εργασίας Ευρωπαίων ηγετών που οργανώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για διαβουλεύσεις πάνω στη Στρατηγική Ατζέντα της Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε μετάσχει στον πρώτο κύκλο δείπνων ηγετών στο Βερολίνο τον περασμένο Νοέμβριο.

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ. Να σημειωθεί  πως είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν θέματα ευρωπαϊκού, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.