Η κόλαση του Δάντη στην Ελλάδα, συνεχίζεται για 4η μέρα.

Nea2day.comΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται για 4η μέρα να καίγεται η Ελλάδα. Απανθρακωμένοι βρέθηκαν 18 μετανάστες κοντά στο δάσος της Δαδιάς στα νότια του Έβρου, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης, ο οποίος εξέτασε τις σωρούς στο μέρος που εντοπίστηκαν. Οι μάχες των πυροσβεστών για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων στην περιοχή συνεχίζονται, με τη φωτιά να μαίνεται στις περιοχές Πλάκα και Αμφιθέα και εντός του πευκοδάσους της Κίρκης.

Εχθές το βράδυ εκκενώθηκε το γενικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ώστε οι ασθενείς να προφυλαχθούν από την ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς οι φλόγες ήταν ορατές από το κτίριο. Οι νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» είτε στην Καβάλα και η επιστροφή τους στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει όταν το νοσοκομείο θα μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι με ασφάλεια.

Την ίδια ώρα νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν στην Αττική, στην βιομηχανική περιοχή του Ασπρόπυργου, κοντά στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκαλώντας συναγερμό για την ασφάλεια της 112 Πτέρυγας Μάχης. Φωτιές ξέσπασαν στις παρυφές της Πάρνηθας, κοντά στην Μονή Κλειστών, όπου επίσης εκδόθηκε εντολή εκκένωσης μέχρι και για την Φυλή και τα Άνω Λιόσια.

Στο μέτωπο της Βοιωτίας οι ισχυροί άνεμοι, δυσκολεύουν την κατάσβεση ενώ υπάρχει φόβος συνένωσης των δύο πύρινων μετώπων σε Χώστια και Ταρσό. Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να αποτρέψουν το μέτωπο να περάσει τον Ελικώνα και να φτάσει στο πανέμορφο οροπέδιο της Αρβανίτσας.

Στην κεντρική Εύβοια, η ύφεση των ανέμων διευκολύνει το έργο της κατάσβεσης, με την πυρκαγιά να έχει περιοριστεί σε ένα μέτωπο χωρίς πλέον να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Όπως εκτιμάται, η φωτιά που ξεκίνησε από τον Προφήτη Ηλία Ψαχνών έχει ήδη κάψει πάνω από 6.500 στρέμματα.

Το απόγευμα εκδηλώθηκαν επίσης φωτιές στο Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας, στην Αγία Σοφία Κυνουρίας, στη Μακρακώμη και στο Πλατάνι Πολυγύρου, όπου δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο το μέτωπο είναι εκτεταμένο.

Βελτιωμένη και η κατάσταση στην Ροδόπη, όπου επίσης δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, αλλά υπήρξαν απώλειες στο αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.

Άμεση και η ανταπόκριση της Σουηδίας στην έκκληση της Ελλάδας για βοήθεια η οποία μέσω της σουηδικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, απέστειλε σήμερα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τα οποία θα βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.