Συμφωνία Υπουργείου Μεταφορών, Υφυπουργείου Τουρισμού και Hermes Airports με την ουγγρική αερογραμμή Wizz Air για τη δημιουργία βάσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Nea2day.comΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ

Σε συμφωνία με την ουγγρική αεροπορική εταιρεία Wizz Air για τη δημιουργία βάσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας με δύο αεροσκάφη και επέκταση του πτητικού της προγράμματος από την Κύπρο προς νέους προορισμούς κατέληξαν το Υπουργείο Μεταφορών, το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Hermes Airports.

Η επένδυση μίας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης στην Κύπρο για τη δημιουργία νέας βάσης έρχεται να τονώσει σημαντικά τη συνδεσιμότητα και το τουριστικό προϊόν του νησιού ενόψει της επανεκκίνησης του κυπριακού τουρισμού μετά τα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν για προστασία από τον κορωνοϊό, ενώ αναδεικνύει την προοπτική που διαβλέπει η εταιρεία στην Κύπρο ως προορισμό.

Με την ενίσχυση της παρουσίας της Wizz Air στην Κύπρο, επιπρόσθετα από τις πτήσεις που ήδη πραγματοποιούσε προς το Αεροδρόμιο Λάρνακας, θα αυξηθεί σημαντικά η συνδεσιμότητα της χώρας ολόχρονα και με προορισμούς που έως τώρα δεν υπήρχαν απευθείας πτήσεις, με προτεραιότητα σε χώρες στις οποίες εστιάζει η Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό 2020-2030. Οι νέες πτήσεις που ξεκινά σταδιακά η Wizz Air από τη Λάρνακα από την 1η Ιουλίου αφορούν αεροδρόμια της Γερμανίας (Ντόρτμουντ, Μέμινγκεν, Καρλσρούη), της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), της Πολωνίας (Βρότσλαβ), της Δανίας (Κοπεγχάγη, Μπιλούντ), της Φινλανδίας (Τούρκου) και της Ρουμανίας (Σουτσεάβα), από όπου θα μπορούν να έρθουν οι πρώτοι τουρίστες με βάση τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Μεταφορών.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2020 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στην παρουσία του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Wizz Air, κ. József Váradi, ο οποίος έκανε και τη σχετική ανακοίνωση για τη δημιουργία βάσης στην Κύπρο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος, δήλωσε πως στο διάστημα της κρίσης, η στρατηγική του Υπουργείου δεν αφορούσε μόνο τη διαχείριση της, αλλά και τον αναπτυξιακό τομέα της επόμενης ημέρας. «Η αποκατάσταση της συνδεσιμότητας της Κύπρου γίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο, αφού συνδυάζεται με τη δημιουργία βάσης από μια σημαντική αεροπορική εταιρεία, την Wizz, με εξαιρετικά οφέλη για την οικονομία της χώρας μας μαλιστα σε προορισμούς με τους οποίους δεν είχαμε επαρκή συνδεσιμότητα μέχρι σήμερα».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σάββας Περδίος, εξέφρασε την ικανοποίησή του που μία τόσο μεγάλη εταιρεία ευθυγράμμισε τα πλάνα της με την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού της χώρας μας.

Εκ μέρους της διαχειρίστριας εταιρείας των κυπριακών αεροδρομίων, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, κ. Ελένη Καλογήρου, ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία Κράτους και της Hermes σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για την επανεκκίνηση του κυπριακού τουρισμού. «Η επένδυση της Wizz Air στην Κύπρο σε μια τόσο κομβική στιγμή και ενόψει της επανέναρξης πτήσεων από και προς τα αεροδρόμιά μας αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στη χώρα μας και τις υψηλές προοπτικές που υπάρχουν για το εγγύς μέλλον, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Είμαστε αισιόδοξοι πως σταδιακά θα

ανακτήσουμε τη συνδεσιμότητα που είχαμε πριν την πανδημία και πως θα την εξελίξουμε ακόμη περισσότερο προς νέους προορισμούς».