Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ.Δημήτρη Φραγκάκη είχε η Ιωάννα Μυταυτσή- Συντονίστρια Ειδικών Μορφών Τουρισμού της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ.

Nea2day.comΕΛΛΑΔΑ

Θέμα της συνάντησης το success story της Ελλάδος στον τουρισμό, καθώς η χώρα μας κατάφερε να επανέλθει από το απολύτως χαμηλό επίπεδο του 2020, λόγω πανδημίας, και να αγγίξει το 2022 τα επίπεδα ρεκόρ που είχε σημειώσει ο τουρισμός μας το 2019.

Κάτι που δεν έγινε τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού μέσα από την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων αλλά και την άμεση εφαρμογή της πολύ επιτυχημένης τουριστικής καμπάνιας “Greece from Home” από τις πρώτες κιόλας μέρες της πανδημίας, τότε που το ταξίδι ήταν αδύνατο.

Ο κ.Φραγκάκης, τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι μέσα στα 5 μεγάλα τουριστικά brand στον κόσμο, μίλησε με απόλυτη αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση της Ελλάδος το καλοκαίρι του 2023, προβλέποντας μάλιστα 20% αύξηση!

Η καλή συνεργασία του ΕΟΤ με τις Περιφέρειες, τους Δήμους, τον ΣΕΤΕ, την ΠΟΞ αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι δεδομένη και στοχεύει στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου της χώρας μας και αντίστοιχη μείωση της εποχικότητας, στην αύξηση των εσόδων της χώρας μας αλλά και την βιωσιμότητα.