21.05.2023 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Nea2day.comΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών κατά την έξοδό τους απο τα εκλογικά κέντρα όπου ψήφισαν.

Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΔ

“Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Και σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Για καλύτερους μισθούς, περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Για ένα πιο αποτελεσματικό ΕΣΥ, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία πατρίδα πιο ισχυρή.

Kαλή ψήφο σε όλες και όλους!”

https://fb.watch/kMHyBT40fO/

Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ

“Η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού μας

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, στους Κωνσταντίνους, τις Κωνσταντίνες, τις Ελένες, ας ελπίσουμε σήμερα το βράδυ να γιορτάζει μαζί τους και ο ελληνικός λαός. Γιατί σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας.

Οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα. Να αφήσουμε πίσω μια σκληρή και δύσκολη τετραετία ανισοτήτων, αδικίας, αισχροκέρδειας, εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους ανθρώπους.

Να αφήσουν πίσω τους μια κυβέρνηση αλαζονική, που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης, για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Μία κυβέρνηση, η οποία θα έχει νέα πρόσωπα, κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης.

Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας”.

https://fb.watch/kMHJ-MvNcz/

Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

“Και τώρα ήρθε η ώρα του κυρίαρχου Ελληνικού λαού.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, με ελπίδα και αισιοδοξία, να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε.

Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα μειώσει τις ανισότητες, με δημόσια υγεία, με δημόσια παιδεία, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα ελληνόπουλα και, βέβαια, μία βιώσιμη ανάπτυξη, που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τους καλώ να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα, στη διχόνοια. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους περιφρονούν τα πραγματικά τους προβλήματα.

Σε όσους τα κάνουν όλα μόνο για την εξουσία. Είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής. Και, από την άλλη, να στήσουν ένα παρακράτος εις βάρος της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού.

Σήμερα, ήρθα να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα στον τόπο καταγωγής μου, το Αρκαλοχώρι. Για να υπογραμμίσω ποιο ήταν το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Ήταν ένα περίβλημα του χάους και του πελατειασμού. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, δύο χρόνια μετά τον σεισμό, οι πολίτες του Αρκαλοχωρίου συνεχίζουν να ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες στα κοντέινερ.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ελληνικέ λαέ, σου αξίζουν πολύ περισσότερα. Και είμαστε εδώ, στη νέα αυτή προσπάθεια, να σου τα προσφέρουμε”.

https://fb.watch/kMHO2hs7vD/

Κυριάκος Βελόπουλος Ελληνική Λύση

“Θα βάλουμε τους κλέφτες φυλακή! Το λέμε και θα το κάνουμε! Για την Μακεδονία και την υπόλοιπη Ελλάδα σήμερα ψηφίζουμε Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”!

https://fb.watch/kMHT2LilJI/