Δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου του #DISY και υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αφέρωφ Νεοφύτου.

Nea2day.comΚΥΠΡΟΣ

“Σήμερα, απέναντι στη νέα κρίση που έρχεται και στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης φορολογικής μεταρρύθμισης, προχωρούμε στη μεγαλύτερη και πιο ανατρεπτική παρέμβαση για τη στήριξη της οικογένειας από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας: το «Οικογενειακό Εισόδημα». Αυτό που για μήνες λέμε και επαναλαμβάνουμε. Εμείς έχουμε προτεραιότητα μας τη στήριξη της οικογένειας.

Η φορολόγηση του εισοδήματος των εργαζομένων μεταφέρεται από το προσωπικό επίπεδο στη βάση του «Οικογενειακού Εισοδήματος.

Το «Οικογενειακό Εισόδημα» είναι ένα πιο δίκαιο σύστημα που έχει στόχο να καταπολεμήσει τις ανισότητες και να στηρίξει την οικογένεια ανάλογα με τη σύνθεση, πόσα μέλη έχει η οικογένεια αλλά και το πόσο ευάλωτη είναι. Απαλλάσσοντάς την, έτσι, από βάρη του οικογενειακού προϋπολογισμού, διαμέσου χαμηλότερων φορολογιών και μεγαλώνοντας το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα.

Με την παρέμβαση του «Οικογενειακού Εισοδήματος» μειώνονται αισθητά οι ανισότητες του υπάρχοντος συστήματος, ενώ 126.000 οικογένειες με συνολικό πληθυσμό περίπου μισό εκατομμύριο θα ωφεληθούν άμεσα, και η πλειοψηφία των οικογενειών αυτών με σημαντικές φορολογικές εκπτώσεις.”

https://averof.cy/articles_paremvaseis.php?alias=104&fbclid=IwAR2WWHkfXAr94IU3C8_tevuGvLUhPBZGLAuwqW-lhgBvffgcgARTJ0Y5aeQ