Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄- Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Nea2day.comΚΥΠΡΟΣ

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υποδεχθεί τον Βασιλιά της Ιορδανίας το απόγευμα της Παρασκευής, 17 Δεκεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντησή τους και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς Αμπντάλλα θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Κατά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις, οι δράσεις για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής και η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι προσπάθειες για  αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απονέμει στον Βασιλιά της Ιορδανίας το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’ και ο Βασιλιάς Αμπντάλλα Β’ θα απονείμει στον Πρόεδρο την ανώτατη τιμητική διάκριση της χώρας του.

Εξάλλου, στο περιθώριο της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη και του Βασιλιά της Ιορδανίας θα υπογραφούν σειρά συμφωνιών καθώς και Μνημόνιο Αναπτυξιακής Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Ιορδανίας.

Συγκεκριμένα θα υπογραφεί, συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και συμφωνία για την Έκδοση Φυγόδικων.

Το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Βασιλιά Αμπντάλλα Β΄.

ΚΥΠΕ