Κύπρος Επεισόδια σήμερα στην νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα με τραυματίες 4 κυανόκρανους εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Nea2day.comΚΥΠΡΟΣ

Επεισόδια είχαμε σήμερα στην νεκρή ζώνη της Κύπρου κατά τα οποία τραυματίστηκαν 4 κυανόκρανοι από επίθεση Τουρκοκυπρίων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο του κυπριακού τύπου όσο και διεθνών μέσων ενημέρωσης τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται μετά από επίθεση που δέχθηκαν στην νεκρή ζώνη συγκεκριμένα κοντά στην Πύλα από ομάδες Τουρκοκυπρίων.

Τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (UNFICYP), προσπάθησαν να μπλοκάρουν τις εργασίες επέκτασης του δρόμου Πύλας- Άρσους εντός της νεκρής ζώνης. Ακολούθησε αντίδραση Τουρκοκυπρίων οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον τους, και άρχισαν να προκαλούν ζημιές στα οχήματα της ειρηνευτικής δύναμης. Επίσης τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης απωθήθηκαν βίαια από την τουρκοκυπριακή αστυνομία αλλά και στρατιωτικούς,

Με ανακοίνωσή της η UNFICYP καταδίκασε την επίθεση εναντίον μελών της, καθώς και κατά οχημάτων της, τονίζοντας ότι η Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου του ΟΗΕ παραμένει δεσμευμένη στο να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή.

https://unficyp.unmissions.org/unficyp-condemns-assaults-against-un-peacekeepers

Τη βαθιά ανησυχία της για τη σημερινή επίθεση κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο στην Πύλα, εξέφρασε και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα με μήνυμά της στο twitter.