Επίσκεψη του Αντιπερειφερειάρχη Τουρισμού και Υγείας της ΠΑΜ-Θ κ. Τσώνη, στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου.  

Nea2day.comΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Το νοσοκομείο Διδυμότειχου επισκέφθηκε σήμερα 20.09.2023 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Υγείας της ΠΑΜ-Θ κ. Αθανάσιος Τσώνης. Ο Αντιπερειφερειάρχης συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Διδυμότειχου Χρήστο Καπετανίδη και τον μαιευτήρα γυναικολόγο Σπύρο Μιχαλόπουλο. Ο ίδιος σε ανάρτηση που έκανε μετά την συνάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε την συνάντηση ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.

Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:

«Η συζήτηση που είχαμε με τον διοικητή του νοσοκομείου Διδυμότειχου Χρήστο Καπετανίδη και τον μαιευτήρα γυναικολόγο Σπύρο Μιχαλόπουλο ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική. Ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Υγείας ζήτησα να ενημερωθώ για τα ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, του οποίου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης χρηματοδότησε από το ΕΣΠΑ την ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου διατέθηκαν 4,5 εκατ. Ευρώ. Εδώ, να υπενθυμίσω ότι για το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης η ΠΑΜ-Θ διέθεσε 13,6 εκατ.ευρώ. Για το νοσοκομείο Ξάνθης 5,8 εκατ.ευρώ. Για το νοσοκομείο Καβάλας 8,1 εκατ.ευρώ. Για το νοσοκομείο Δράμας 9,3 εκατ.ευρώ. Στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας διατέθηκαν 4,2 εκατ.ευρώ. Στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης 1,4 εκατ.ευρώ. Για την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ 3 εκατ.ευρώ. Για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) 4 εκατ.ευρώ. Για την κατασκευή πολυδύναμου ιατρείου του δήμου Δοξάτου 344.000 ευρώ και τέλος για το λιμενικό σώμα και το πλωτό ασθενοφόρο στη Σαμοθράκη 500.000 ευρώ».

Αθανάσιος Τσώνης

Αντιπερειφερειάρχης Τουρισμού

και Υγείας ΠΑΜ-Θ