Η “Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα” της ΠΑΜ-Θ ταξίδεψε στη Στοκχόλμη και μετέφερε αρώματα Ελλάδας, φως, ήλιο και θάλασσα.

Nea2day.comΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ταξίδεψε στις 05.02.2024 στην Στοκχόλμη και μέσα από μια φιλόξενη τουριστική προβολή που διοργάνωσε η εταιρεία Tourism Media and Event, “αγκάλιασε” για πρώτη φορά, ουσιαστικά, το σουηδικό κοινό της.

Η δράση τουριστικής προβολής, της ΠΑΜ-Θ, με τους εκπροσώπους τουρισμού της Περιφέρειας κ.κ. Γιώργο Παναγόπουλο, Γεώργιο Σγούρο και την κα. Πάττυ Κωνσταντινίδου, έλαβε χώρα στο εστιατόριο Torfredsplatsen 3, στη Σόλνα στις 05.02.2024.

Από σουηδικής πλευράς την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Γιώργος Κοντορίνης, Αντιδήμαρχος Δήμου Σόλνας, η κα Susanne Nordling, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Σόλνας, η οποία απηύθυνε και χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης

https://www.facebook.com/share/v/5VeJF8nyXK85mxrz/?mibextid=KsPBc6

ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Στέγης κ. Παπακώστας μαζί με τον κ. Γεώργιο Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής αδελφότητας κ. Φώτης Τσιάλιος, η κα. Αγνή Bollin εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς επίσης και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι μεγάλων σουηδικών εφημερίδων, ηλεκτρονικών περιοδικών και μπλόκ  (Alt om Resor/Expressen, Mitt Grekland, JoyVoy, Oberg Media, La Prensa, Nea2Day.com, Pellas inspiration, First Klass Magazine, DuiFokus, Scribens κλπ), touroperator (Apollo κλπ), αλλά και σουηδών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Δυστυχώς στην εκδήλωση δεν μπόρεσε να παρευρεθεί εκπρόσωπος του ΕΟΤ Σκανδιναβίας, λόγω άλλων προγραμματισμένων υποχρεώσεων.

Τον χαιρετισμό/καλωσόρισμα εκ μέρους της ΠΑΜΘ, πραγματοποίησε ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος, ενώ η κα. Πάττυ Κωνσταντινίδου, έκανε την επίσημη παρουσίαση της περιφέρειας, (δείτε τις ομιλίες τους στο πιο πάνω link). Στο πλαίσιο της παρουσίασης υπογραμμίστηκαν οι κυριότεροι φυσικοί, ιστορικοί, και πολιτιστικοί θησαυροί της μοναδικής αυτής γωνιάς της Ελλάδας καθώς και τα στοιχεία που καθιστούν τον συγκεκριμένο προορισμό απόλυτα ξεχωριστό, όλες τις ημέρες του χρόνου.

Οι Σουηδοί δημοσιογράφοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές της Περιφέρειας, και όπως μας επεσήμαναν αρκετοί μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης, γνώρισαν μια ομορφιά που μέχρι χθες τους ήταν παντελώς άγνωστη. Επίσης κατά την διάρκεια της παρουσίασης, επισημάνθηκαν οι ομοιότητες Σουηδών και Ελλήνων, αναφορικά με την φιλοξενία και την εξωστρέφεια των δύο λαών, αλλά και το γεγονός πως η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των δέκα κορυφαίων προορισμών για διακοπές στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρά συμβολικά δώρα που έλαβαν οι παρευρισκόμενοι από την αντιπροσωπεία της ΠΑΜ-Θ.

Alex Zioga

nea2day.com, All rights reserved