10.07.2023 Συνεχίζεται η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, μετά απο την απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου να εντάξει ξανά το έργο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Nea2day.comΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το έργο της κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εντάσσεται εκ νέου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και χρηματοδοτείται με πόρους ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η συνέχιση του έργου το οποίο, αν και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το καλοκαίρι του 2017 και είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται στα τέλη του 2020, διακόπηκε, μετά την κήρυξη της αναδόχου εταιρείας ως έκπτωτης από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου λόγω καθυστερήσεων,  κακοτεχνιών και άλλων προβλημάτων στην εκτέλεσή του.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή των κτιρίων 1 και 13 καθώς και μέρους του περιβάλλοντος χώρου του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης.

Το κτίριο 1 θα περιλαμβάνει 3 μεγαλύτερα και 2 μικρότερα αμφιθέατρα, 4 αίθουσες διδασκαλίας, τη γραμματεία και τους κοινούς χώρους του Τμήματος (αίθουσα συνεδριάσεων, κυλικείο κλπ).

Το κτίριο 13 θα αποτελεί τον υπαίθριο στεγασμένο διάδρομο σύνδεσης των αμφιθεάτρων με τα εργαστήρια ενώ το τμήμα του περιβάλλοντος χώρου που θα κατασκευαστεί θα είναι έκτασης 10.200 τετραγωνικών μέτρων.