Επίσκεψη εργασίας του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Nea2day.comΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Ηπείρου, ως και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και υπουργούς της Κυβέρνησης.

Μεταξύ αυτών ήταν οι οδικοί άξονες, τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα αντιπλημμυρικά έργα και η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ο εκσυγχρονισμός των ΤΟΕΒ, η εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας, η εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας, η πρόσκληση αλλοδαπών εργατών γης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης- συνάντησης εργασίας ακολούθησαν δηλώσεις διαδοχικά από τον Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Περιφερειάρχης ξεκινώντας την τοποθέτησή του, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τόνισε ότι όπως έχει πει  στο παρελθόν είναι η τελευταία ελπίδα όχι μόνο για την Ήπειρο, αλλά και για την Ελλάδα να γίνουν αλλαγές στα κακώς κείμενα του κράτους.  Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση εργασίας, δίνοντας έμφαση στην  οδική σύνδεση Ιωάννινα- Κακαβιά, στην οδική σύνδεση Ιόνια Οδός- Πρέβεζα, στον  παραλιακό άξονα, το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, το πρώην Κλειστό Ξιφασκίας, στην πλήρη εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφιστεί για τους δασικούς χάρτες, ως επίσης και   στη στήριξη του ποιοτικού πρωτογενούς τομέα, στον εκσυγχρονισμό  και τη ρύθμιση των οφειλών των Τ.Ο.Ε.Β.

Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να συνεχιστεί η προμήθεια στύλων ηλεκτροφωτισμού, ως και να λυθούν τα ζητήματα που υπάρχουν με το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας.

 «Θέλω να σας πω ένα ευχαριστώ γιατί με ανέχεστε. Γιατί η αλήθεια είναι ότι είστε ο μόνος που μπορώ – καλύτερα και από Υπουργούς – να μιλήσω. Να σας πω τους προβληματισμούς μου. […]  Αλλά έχω υποχρέωση να τελειώνουμε με τον κρατικισμό και όλους αυτούς που αδικούν τον τόπο μας, και κατά τα άλλα θέλουν να λέγονται προοδευτικοί», υπογράμμισε καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.