“H Έφη Κουρλός είναι ό,τι καλύτερο έχει το Centerpartiet”, σύμφωνα με άρθρο του δημοσιογράφου Marcus Åsling, στην σουηδική εφημερίδα Östersunds-Posten.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

H καταμέτρηση των ψήφων για τις ευρωεκλογές τελείωσε, και η Ευτυχία Κουρλός, η πρώτη υποψήφια ελληνίδα, για το Ευρωκοινοβούλιο, με το κόμμα των Κεντρώων στη Σουηδία, κατέλαβε σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Marcus Åsling, της εφημερίδας ÖstersundsPosten, ένα σημαντικό ποσοστό προσωπικών ψήφων, συνολικά 1390, μόνο στην κομητεία Jämtland. Δεύτερη στην καταμέτρηση των ψήφων, αναδείχθηκε η Jenny Sellsve (S), η οποία συγκέντρωσε 1333 ψήφους.

Σύμφωνα πάντα με τον συντάκτη του άρθρου Marcus Åsling, αν και η εθνική προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, δεν ήταν και η καλύτερη για το Κόμμα των Κεντρώων στην Jämtland, η προσωπική προεκλογική εκστρατεία της κας. Κουρλός ήταν ό,τι σωτήριο.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, 5632 κάτοικοι στην Jämtland, επέλεξαν να ψηφίσουν το Κεντρώο Κόμμα στις ευρωεκλογές. Ο αριθμός των ανθρώπων που ψήφισαν τους Σοσιαλδημοκράτες ήταν 14.619. Περίπου ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του Κέντρου επέλεξε να επιλέξει την Έφη Κουρλός στις ευρωεκλογές και ένας στους έντεκα ψηφοφόρους των Σοσιαλδημοκρατών επέλεξε την Jenny Sellsve.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα σουηδικά στο λίνκ που ακολουθεί

https://www.op.se/artikel/effie-kourlos-ar-det-basta-centerpartiet-har/?shareSource=iossharebutton