Έφη Κούρλος: Το αμέσως επόμενο βήμα είναι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Η κα. Έφη Κούρλος είναι μια από τις γυναίκες Ελληνίδες που είχαμε παρουσιάσει πέρυσι ως υποψήφια για τις σουηδικές εκλογές. Δικηγόρος στο επάγγελμα, τελικά εκλέχθηκε με το κόμμα των Κεντρώων και μέχρι σήμερα είναι η αντιδήμαρχος της περιοχής Östersund της επαρχίας Jämtland στη Βόρεια Σουηδία, μια περιοχή στην οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως το επόμενο βήμα της θα είναι μια θέση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Όπως η ίδια ανακοίνωσε στην σελίδα της στο FB «ήταν προφανές για μένα να αποδεχτώ την υποψηφιότητα για το συμβουλευτικό μέλος του Κόμματος του Κέντρου πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του επόμενου έτους». Πιστεύει πως πολλά από τα θέματα που είναι σημαντικά για την περιοχή της Jämtland και της βόρειας Σουηδίας είναι θέματα της ΕΕ που πρέπει να τεθούν υψηλότερα στην ημερήσια διάταξη. Με τις κατάλληλες συνθήκες, η βόρεια Σουηδία και η πράσινη εκβιομηχάνιση που συντελείται σε αυτή την περιοχή, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον πράσινο μετασχηματισμό και την ανάπτυξη ολόκληρης της Ευρώπης!

Για παράδειγμα οι επενδύσεις σε καλούς δρόμους και σιδηροδρόμους είναι ζωτικής σημασίας, περισσότερες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έξυπνες για το κλίμα καινοτομίες, διευκόλυνση των εργαζομένων για να μεταβαίνουν πιο εύκολα εκεί που υπάρχει εργασία είναι μερικά από τα θέματα που πρεσβεύει η ατζέντα της πράσινης ανάπτυξης.

Η ίδια καταλήγει ως εξής «Εάν λάβω την εμπιστοσύνη σας, θα εργαστώ για να θέσω αυτά τα ζητήματα ψηλά στην ατζέντα του Κόμματος του Κέντρου».

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να δουν και το σχετικό βίντεο, όπου αναλύει εκτενέστερα τις θέσεις και τοποθετήσεις της.

Η ομάδα του nea2day.com εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία στην κα. Κούρλος.