Αναστάτωση στην πτήση της Ryanair, χθές απο Στοκχόλμη-Θεσσαλονίκη.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Το αιφνίδιο έμφραγμα που υπέστη χθές, επιβάτης κατά την διάρκεια της πτήσης της Ryanair, απο Στοκχόλμη-Θεσσαλονίκη, ήταν η αιτία να δημιουργηθεί πανικός μεταξύ των επιβατών, ενώ ο πιλότος προσπαθούσε απεγνωσμένα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών να προσγειώσει το σκάφος στο κοντινότερο αεροδρόμιο.

Ήταν 18.25 χθές το απόγευμα όταν η πτήση της Ryanair, απογειώθηκε απο το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, και το αναμενόμενο ήταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης 3 ώρες μετά. Κάπου στα μισά της πτήσης όμως, ένας επιβάτης έπαθε ανακοπή και ο πιλότος όπως γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις, έπρεπε να βρεί κάποιο αεροδρόμιο πάνω απο την χώρα στην οποία πετούσε και να ζητήσει άδεια για αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροσκάφος κινήθηκε προς το κοντινότερο αεροδρόμιο αυτό του Γκστάαντ στην Πολωνία. Ο καιρός ήταν όμως άστατος με χαμηλή νέφωση και οι δύο προσπάθειες προσγείωσης του σκάφους απέβησαν άκαρπες. Μετά από συνεννόηση με τις πολωνικές αρχές η πτήση συνέχισε για Βαρσοβία. Κι εκεί όμως η πρώτη προσπάθεια προσγείωσης δεν ήταν επιτυχής.

Οι επιβάτες στην πλειονότητά τους Έλληνες, παρέμεναν σιωπηλοί στις θέσεις τους, με ζωγραφισμένη την αγωνία και τον φόβο στα πρόσωπά τους.

Το σκάφος έκανε κυκλικές πτήσεις πάνω απο το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, για να μπορέσει να ανακτήσει ύψος και να προχωρήσει σε προσγείωση η οποία τελικά έγινε με την δεύτερη προσπάθεια. Όπως γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο αεροσκάφος και με φορείο παρέλαβαν τον ασθενή ενώ στη συνέχεια ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Λίγη ώρα μετά το αεροσκάφος της Ryanair, απογειώθηκε και συνέχισε το ταξίδι του για τη Θεσσαλονίκη, όπου έφτασε γύρω στα μεσάνυχτα.

Alex Zioga