Επίθεση στην πρωθυπουργό της Δανίας στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Επίθεση από άνδρα δέχθηκε η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen, πριν απο μισή περίπου ώρα, στο κέντρο της Κοπεγχάγης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε, το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, επικαλούμενο την αστυνομία και το γραφείο της πρωθυπουργού. Δεν έχει διευκρινιστεί, μέχρι αυτή τη στιγμή, εαν η  Frederiksen τραυματίστηκε από τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος συνελήφθη άμεσα σύμφωνα με δανέζικα ΜΜΕ.

Στις 27 Ιουνίου 2019 η Mette Frederiksen, ανέλαβε την πρωθυπουργία της Δανίας διαδεχόμενη τον Lars Løkke Rasmussen. Είναι η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, μετά την Helle Thorning-Schmidt αλλά είναι επίσης και η νεότερη πρωθυπουργός στην ιστορία της Δανίας σε ηλικία μόλις 41 ετών.

Υπό την ηγεσία της Mette Frederiksen, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών μετακινήθηκε  προς τα αριστερά όσον αφορά την οικονομία, αλλά έγινε πιο δύσπιστο στο θέμα της μαζικής μετανάστευσης.

Σε μια πρόσφατη δήλωσή της, επεσήμανε: «Για μένα, καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι ο φόρος της άναρχης παγκοσμιοποίησης, της μαζικής μετανάστευσης και της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων καταβάλλεται από τις κατώτερες τάξεις».

Την λύπη και υποστήριξή του, για την επίθεση στην Πρωθυπουργό της Δανίας, εξέφρασε και ο Σουηδός Πρωθυπουργός Ulf Kristersson με ανακοίνωσή του στο Χ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκα ότι η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen δέχτηκε επίθεση σε ανοιχτό δρόμο. Για μένα, η Mette είναι μια πολύ καλή και σοφή συνάδελφος. Ελπίζω ειλικρινά να είναι καλάστην υγεία της. Η επίθεση σε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη είναι επίσης επίθεση στη δημοκρατία μας. Απόψε, οι σκέψεις μου και της οικογένειάς μου είναι μαζί της».

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως για παράδειγμα Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, Omni κλπ, Νορβηγικά, Δανέζικα μέσα ενημέρωσης, Ελληνικό και Διεθνή τύπο.