Ζωντανές και νεκρές κατσαρίδες βρέθηκαν σε εστιατόριο, γνωστής αλυσίδας, στην περιοχή Vasastan. Η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος και υγείας της Στοκχόλμης το έκλεισε αμέσως.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Οι επιθεωρητές της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος και υγείας της Στοκχόλμης στα μέσα Οκτωβρίου σε έλεγχο που έκαναν σε εστιατόριο στη Vasastan, βρήκαν κατσαρίδες στην κουζίνα του εστιατορίου αλλά και σε άλλους χώρους. Έτσι προέβησαν στην αναστολή λειτουργίας του εστιατορίου μέχρι να απολυμανθεί.

Προκειμένου να ανοίξει ξανά το εστιατόριο, οι υπεύθυνοι πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι οι χώροι και ο εξοπλισμός έχουν απολυμανθεί και καθαριστεί σχολαστικά, χωρίς τον κίνδυνο «μόλυνσης από κατσαρίδες».

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου, υπέβαλαν στην υπηρεσία την συμφωνία που έκαναν με μια εταιρεία απολύμανσης, αλλά η υπηρεσία είπε πως το χαρτί αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή της για την αναστολή της λειτουργίας του εστιατορίου, αντίθετα αποδεικνύει πως το θέμα υπήρχε και ένα χρόνο πριν, μια που η εταιρεία απολύμανσης βρισκόταν εκεί για να προχωρήσει σε απολύμανση.

Το αξιοπερίεργο είναι πως το εστιατόριο επιθεωρήθηκε στις αρχές του 2022 αλλά δεν βρέθηκε καμία παρατυπία.

Με πληροφορίες από

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως

Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, ΕΚΟΤ κλπ