Μείωση στον φόρο βενζίνης και ντίζελ το 2024, ανακοινώθηκε σήμερα από την Ebba Busch και τον Oscar Sjöstedt.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα από την Υπουργό Ενέργειας και Τροφίμων κα. Ebba Busch (KD) και τον εκπρόσωπο οικονομικής πολιτικής των Σουηδών Δημοκρατών Oscar Sjöstedt (SD) στην οποία, όπως διαβάζουμε και βλέπουμε στα σουηδικά νέα, παρουσιάστηκαν διάφορες προτάσεις προϋπολογισμού. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η είδηση πως η σουηδική κυβέρνηση προτίθεται από το 2024 να μειώσει τον φόρο της βενζίνης και του ντίζελ.

Πόσο όμως θα μειωθεί? Η βενζίνη 1,64 SEK ανά λίτρο, το ντίζελ 43 öre ανά λίτρο. Το 2025, ο φόρος θα μειωθεί κατά άλλα 75 öre ανά λίτρο, πάνω στηναναπροσαρμογή του 2024. Παράλληλα με αυτές τις εξαγγελίες ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση θέλει να μειώσει και τον φόρο για το αγροτικό πετρέλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υπουργού Ebba Busch, η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση του πληθωρισμού έτσι ώστε να μπορέσει να εξασφαλιστεί η ευημερία των σουηδών πολιτών και να στηριχθούν τα σουηδικά νοικοκυριά.

«Μακροπρόθεσμα, στόχος της κυβέρνησης, είναι περισσότερα νοικοκυριά να είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ένα υβριδικό, ή ακόμα καλύτερα, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αλλά ο σωστός τρόπος δεν είναι να συντρίψουμε τα οικονομικά των νοικοκυριών», κατέληξε η Εbba Busch.

Να σημειώσουμε τέλος, πως μεταξύ 2020 και 2022 η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε πάνω από 40% και η τιμή του ντίζελ πάνω από 60%.