Οι πληροφορίες για το εισόδημα ατόμου στη σουηδική φορολογική υπηρεσία (Skatteverket) δεν θα είναι πλέον δημόσιες από το φορολογικό έτος 2023.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σουηδικού τύπου, οι πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα ενός ατόμου από επιχειρηματικές δραστηριότητες ή από απασχόληση δεν θα είναι πλέον δημόσιες στη σουηδική φορολογική υπηρεσία από το έτος εισοδήματος 2023. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο χειρισμού των φορολογικών πληροφοριών στη Σουηδία, όπου οι πληροφορίες αυτές ήταν προηγουμένως διαθέσιμες στο κοινό. Δημόσιο στο κοινό, θα παραμένει μόνο το συνολικό εισόδημα ενός ατόμου.

Η απόφαση αυτή της σουηδικής φορολογικής υπηρεσίας, λήφθηκε, για την περαιτέρω προστασία της προσωπικής και οικονομικής ακεραιότητας του ατόμου. Η σουηδική φορολογική υπηρεσία τονίζει ότι ένας ιδιώτης εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία να ανακτήσει τις δικές του πληροφορίες μέσω της ενότητας «η σελίδα μου» στο skatteverket.se. Αυτά τα δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να μοιραστούν από το ίδιο το άτομο, οπουδήποτε εάν είναι απαραίτητο. Έτσι λόγω του φορολογικού απορρήτου, δεν θα γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες από όσες χρειάζονται.

Τι ισχύει όμως με τα στοιχεία εισοδήματος πριν το 2023;

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στοιχεία για εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδήματα από απασχόληση για περιόδους πριν από το έτος εισοδήματος 2023 θα εξακολουθήσουν να είναι δημόσια. Αυτό σημαίνει ότι τα ιστορικά δεδομένα εισοδήματος θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως

Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, EKOT, Omni κλπ