Ο κρύος καιρός αυξάνει απότομα τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, στη Σουηδία.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον σουηδικό τύπο, τον Οκτώβριο φέτος, παρατηρήθηκε αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας στην Σουηδία, της τάξεως του 9%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Τα στοιχεία δόθηκαν από την σουηδική υπηρεσία ενέργειας. Σύμφωνα με την υπηρεσία ένας παράγοντας που οδήγησε στην αύξηση ήταν ο κρύος καιρός σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην περιοχή 3, Svealand και βόρεια Götaland, της τάξεως του 11%, ενώ η περιοχή 2, νότια και κεντρική περιοχή της Norrland σημείωσε αύξηση της τάξεως του 6%.

Τόσο τον περασμένο φθινόπωρο όσο και τον χειμώνα, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στη Σουηδία, μείωσαν σημαντικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, όταν ξέσπασε η κρίση των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια. Παράλληλα αν συγκρίνουμε την κατανάλωση πριν από την πανδημία, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλότερη σήμερα.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας E.ON δημοσίευσε τα δικά της στατιστικά στοιχεία για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Εκείνη την εποχή, η συνολική μείωση, την κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, ήταν 2%. Να σημειώσουμε πως η E.ΟΝ έχει πολλούς από τους πελάτες της, στη νότια Σουηδία.

Με πληροφορίες από

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως

Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, ΕΚΟΤ κλπ