Η Σουηδική Συνομοσπονδία Συνδικάτων Kommunal ανακοίνωσε πως θα προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 18 Απριλίου.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πριν δύο μέρες η Σουηδική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (Kommunal), ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά την αποτυχία να βρεθεί μια συμφωνία με την οργάνωση των εργοδοτών για όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες την SKR. Η SKR η εργοδοτική οργάνωση όλων των δήμων και των περιφερειών. Είναι εργοδότες περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων. Η SKR είναι επιφορτισμένη με την υπογραφή κεντρικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για τους μισθούς και τους γενικούς όρους απασχόλησης του προσωπικού.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Σουηδική Συνομοσπονδία Συνδικάτων Kommunal, εάν τα δύο μέρη δεν καταλήξουν σε συμφωνία πριν από τις 07:00 της 18ης Απριλίου, η εργασία θα σταματήσει σε πολλούς εργασιακούς χώρους. Μια απεργία είναι πάντα η έσχατη λύση και σίγουρα δεν είναι κάτι που η Σουηδική Συνομοσπονδία Συνδικάτων Kommunal, θα κάνει με ελαφρά την καρδία, αναφέρεται στο δελτίο τύπου, αλλά εάν δεν βρεθεί μια λύση με την SKR, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την απεργία.

Σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου αναφορικά με τις φετινές συλλογικές διαπραγματεύσεις, η Kommunal απαιτεί, μεταξύ άλλων, να υπάρξει τάξη στις μισθολογικές διαδικασίες, να υπάρξει έγκαιρη καταβολή των νέων μισθών, γραπτή απαίτηση καθορισμού των μισθών, κάποια θέματα τα οποία δεν θέλησε η άλλη πλευρά των εργοδοτών να συζητήσει έτσι ώστε να επιτευχθεί μια λύση. Οι απολύσεις επηρεάζουν τους εργαζόμενους σε δήμους, περιφέρειες. Συνολικά, περίπου 550.000 εργαζόμενοι θα επηρεαστούν αν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Η απεργία αναμένεται να ξεκινήσει εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, μέχρι τότε στις 18 Απριλίου.

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, Omni κλπ