Στο Κίεβο βρίσκεται σήμερα ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ulf Kristersson όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Zelenskyj.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Στο Κίεβο βρίσκεται σήμερα ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ulf Kristersson. Ο Σουηδός Πρωθυπουργός είχε συνάντηση όπως ήταν φυσικό με τον Πρόεδρο Zelenskyj. Μετά το τέλος της συνάντησης οι δύο άνδρες έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου, κάτω από τους ήχους του αντιαεροπορικού συστήματος, το οποίο ήταν ενεργοποιημένο.

Την συνέντευξη τύπου ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας τονίζοντας πως «Είναι χαρά να βλέπεις τα κίτρινα και μπλε χρώματα της σημαίας, της Ουκρανίας και της Σουηδίας να πετούν μαζί». Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Ulf Kristersson, επεσήμανε πως η Ουκρανία μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της Σουηδίας, και ότι η Σουηδία είναι εντυπωσιασμένη από τις μεταρρυθμίσεις που έχει  κάνει η Ουκρανία.

«Ο τερματισμός του πολέμου είναι ζήτημα παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας. Το ειρηνευτικό σας σχέδιο αξίζει ισχυρής υποστήριξης» κατέληξε ο Σουηδός Πρωθυπουργός. «Μπορώ να υποσχεθώ ότι η Σουηδία θα συνεχίσει να παρέχει στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται», είπε ο Kristersson. «Ανήκετε στην Ευρώπη», κατέληξε.

AZ