Τα μετρητά είναι ένα μεγάλο κομμάτι του τρόπου για το ξέπλυμα χρήματος.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, είναι ένας σημαντικός παράγοντας των εγκληματικών δικτύων και στην ουσία αποτελούν τα έσοδά τους. Για τον σκοπό αυτό η σουηδική αστυνομία, έχει ξεκινήσει ένα «κυνήγι», για να μπορέσει να εξαρθρώσει την εγκληματική νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον σουηδικό τύπο, σημαντικές εμπιστευτικές πληροφορίες μπορούν να αρθούν, έτσι ώστε να μπει ένα φρένο σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες. Ένα σημαντικό έργο της σουηδικής αστυνομίας είναι η πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων, από παράνομες δραστηριότητες, μια που υπάρχουν πολλοί τρόποι και διαφορετικοί με τους οποίους οι εγκληματίες μπορούν να ξεπλύνουν το βρώμικο χρήμα.

Ένας από τους τρόπους για παράδειγμα, είναι τα μετρητά, ή η χρήση κρυπτονομισμάτων ή ακόμη και εταιρείες που χρησιμοποιούν εταιρείες για να ξεπλύνουν χρήματα. Η μυστικότητα μπορεί να παραβιαστεί, όχι μόνο μεταξύ των αρχών που μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους, αλλά και με την συνεργασία της αστυνομίας με πιστωτικά ιδρύματα. Αυτά τα ιδρύματα, συνεργάζονται μεταξύ τους μια που μπορούν να σπάσουν το τραπεζικό απόρρητο, πράγμα που σημαίνει πως η αστυνομία μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους πολύ πιο αποτελεσματικά τώρα από ότι στο παρελθόν.

Με πληροφορίες από

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως

Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, ΕΚΟΤ κλπ