Τμήμα αυτοκινητοδρόμου κατέρρευσε στις 23.09.2023 στη ΝΔ Σουηδία.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Μεγάλο τμήμα αυτοκινητοδρόμου στη νοτιοδυτική Σουηδία κατέρρευσε στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό τριών ανθρώπων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός συνδέει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας Γκέτεμποργκ με την πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο και το τμήμα του που κατέρρευσε έπειτα από κατολίσθηση βρίσκεται κοντά σε μια μικρή πόλη περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Γκέτεμποργκ, στη δυτική ακτή της Σουηδίας.

Επίσης επλήγησαν γύρω στα 10 οχήματα, μια δασώδης περιοχή και μια επιχειρηματική περιοχή με πρατήριο καυσίμων και εστιατόριο φαστ φουντ σύμφωνα με τις αρχές. Η κατολίσθηση προκλήθηκε λίγο πριν από τις 02:00 τοπική ώρα στην περιοχή αυτή στην οποία υπήρχε έντονη βροχόπτωση τις τελευταίες μέρες, αλλά οι αρχές δεν ήταν προς το παρόν σε θέση να διευκρινίσουν τι ακριβώς συνέβη.

Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος να υπάρξουν κι άλλες κατολισθήσεις, επισήμαναν επίσης οι αρχές στην ανακοίνωσή τους.