24.03.2023 Δεξίωση του Πρέσβη της Ελλάδος στη Σουηδία κ. Φρυγανά και της συζύγου του με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Δεξίωση στην Πρεσβευτική κατοικία παρέθεσε σήμερα ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Σουηδία κ. Ανδρέας Φρυγανάς και η σύζυγός του με αφορμή την αυριανή επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην δεξίωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος στη Σουηδία, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββα, ο κ. Spencer Moscati εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Christian Danielsson, ο βουλευτής του κόμματος των Μετριοπαθών Hans Wallmark, η κα. Charlotte Samelin πρώην πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι του Σουηδικού ΥΠΕΞ, ο αντιπρόεδρος του Δήμου Σόλνας κ. Γιώργος Κοντορίνης, ο πρώην βουλευτής του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της πανηπειρωτικής αδελφότητας κ. Φώτης Τσιάλιος, εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας, ακαδημαικοί, σουηδοί φιλέλληνες, επιχειρηματίες του Σουηδικό Ελληνικού επιμελητηρίου, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της ελληνικής διασποράς στη Σουηδία.

Τόσο ο και ο κ. Danielsson , όσο και ο κ. Wallmark στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν φυσικά στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, εξήραν τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας και έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την δύναμη αντίστασης του Ουκρανικού λαού.