25χρονος μαθητής Γυμνασίου εξαπάτησε τον Σουηδικό Οργανισμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Försäkringskassan). Καλείται να πληρώσει πίσω 175000 kr.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Σύμφωνα με όσα διάβασα στον σουηδικό τύπο την σουηδική εφημερίδα Göteborgs- Posten, που αναδημοσιεύει άρθρο της εφημερίδας Smålandsposten, ένας 25χρονος μαθητής Γυμνασίου στην περιοχή Växjö, καλείται να επιστρέψει στον Σουηδικό Οργανισμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων το ποσό των 175000 kr. Τα χρήματα αυτά αφορούσαν επιδόματα που είχε πάρει για το χρονικό διάστημα 2016–2019 για σπουδές, τις οποίες όμως διέκοψε το 2017, χωρίς να ειδοποιήσει τον Οργανισμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Εφόσον διέκοψε τις σπουδές του, όπως είναι αναμενόμενο δεν είχε δικαίωμα στα οποιαδήποτε επιδόματα.

Ο μαθητής ισχυρίστηκε πως δεν ενημερώθηκε απο το σχολείο, ότι διακόπηκαν οι σπουδές του, αλλά ο Σουηδικός Οργανισμός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν αποδέχθηκε την εξήγηση αυτή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση του Σουηδικού Οργανισμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων επισημαίνει πως ο μαθητής θα έπρεπε εύλογα να είχε συνειδητοποιήσει ότι γινόταν εσφαλμένες πληρωμές.

A.Z.