Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Τουρισμού είχε η Συντονίστρια Θεματικής Ενότητας Ειδικών Μορφών Τουρισμού της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Nea2day.comΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ/ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Τουρισμού αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε η Ιωάννα Μυταυτσή, Συντονίστρια Θεματικής Ενότητας Ειδικών Μορφών Τουρισμού της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας. Η ίδρυση για πρώτη φορά του συγκεκριμένου υφυπουργείου ήταν στρατηγική επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο την στροφή προς τις ειδικές μορφές τουρισμού και την προώθησή τους πανελλαδικά μέσα από ξεχωριστές δράσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι στοχευμένες προσπάθειες του Υπουργείου για να αναδειχθούν μορφές όπως ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο τουρισμός ευεξίας, ο οικοτουρισμός, ο αεροπορικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός ιστορικής μνήμης αλλά και ο επαγγελματικός (συνέδρια-εκθέσεις).

Επίσης έγινε συζήτηση αναφορικά με το πρόγραμμα “Φιλοξενία μου”, ένα καινοτόμο πρόγραμμα τουριστικής εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αλλά και το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους όπου ήδη έχει πραγματοποιηθεί η 3η κλήρωση για 125.000 vouchers.

Τέλος συζητήθηκε, η επιτυχία της ένταξης του Σουφλίου στο δίκτυο Best Tourism Villages Του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αλλά και η ένταξη της Δυτικής Σάμου στο Πρόγραμμα Αναβάθμισης των Best Tourism Villages.

Κοινό συμπέρασμα της συνάντησης εργασίας αποτέλεσε η πεποίθηση πως κάθε προορισμός μπορεί και θα αξιοποιήσει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά ώστε να δημιουργήσει ένα διαφοροποιημένο προϊόν που θα δώσει προσθετική αξία στην περιοχή αλλά και την χώρα.