Χαμούλης στην Norwegian. Διαπραγματεύσεις για αύξηση μισθών μέχρι και 600000 SEK ετησίως, αλλοιώς απεργία.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση αναφορικά με τις απαιτήσεις των πιλότων της Νορβηγίας, για αύξηση μισθών, αλλοιώς οι ίδιοι όπως ανακοίνωσαν μέσω του συνδικάτου τους NPU, προτίθενται να κατέβουν σε απεργία.

Η διαμεσολάβηση των δύο μερών έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εξευρεθεί λύση. Το συνδικάτο, επεσήμανε πως θα αποσύρει απο τις πτήσεις 17 πιλότους, το Σαββατοκύριακο που έρχεται αν δεν εξευρεθεί λύση.

Σύμφωνα με τον νορβηγικό τύπο, οι πιλότοι απαιτούν αύξηση μισθού περίπου μισού εκατομμυρίου νορβηγικών κορωνών, ετησίως. Σήμερα, κερδίζουν περίπου 1,3 εκατομμύρια SEK, αλλά οι απαιτήσεις είναι αύξηση μισθού 40% σε διάστημα δύο ετών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της NPU, σε νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, Alf Hansen, “Δουλεύουμε έξι από τα εννέα Σαββατοκύριακα και έχουμε τον υψηλότερο φόρτο εργασίας κατά τις περιόδους του καλοκαιριού, των φθινοπωρινών διακοπών, των Χριστουγέννων ή και άλλων διακοπών. Πρέπει να έχουμε καλύτερη διαπραγμάτευση όσον αφορά την εργασία και την ιδιωτική ζωή μας».

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως για παράδειγμα Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, Omni κλπ, Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης και Ελληνικό και Διεθνή τύπο.