Έντι Ράμα: Κοσμοσυρροή στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου για την ομιλία του.

Nea2day.comΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες Αλβανοί πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά, απο νωρίς το πρωί έξω απο το Κλειστό Γυμναστήριο, καθώς αστυνομικοί με πολιτικά και περιπολικά ήταν ακροβολισμένα σε όλους τους χώρους περιμετρικά του γηπέδου. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας είχε και η αυτοκινητοπομπή του Αλβανού Πρωθυπουργού η οποία ξεκίνησε από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” με προορισμό φυσικά, το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Η αντιπροσωπεία του Αλβανού πρωθυπουργού στελεχωνόταν από περίπου 150 άτομα, ανάμεσά τους μέλη του υπουργικού του συμβουλίου και βουλευτές του αλβανικού κοινοβουλίου.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Έντι Ράμα έκανε ανάρτηση στο Facebook, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με συρτάκι για να προβάλλει την εκδήλωση στην Ελλάδα.

Βίντεο της ομιλίας μέσω του News 24/7

Πολλοί Αλβανοί υπήκοοι μιλώντας σε ελληνικά και αλβανικά μέσα ενημέρωσης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Ράμα αναφέροντας πως “έχει πάει πολλά βήματα μπροστά την Αλβανία”, ενώ άλλοι δήλωσαν πως σημαίνει πολλά το γεγονός ότι ήρθε στην Ελλάδα.

Το δικό του μήνυμα για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα έστειλε ο Φρέντι Μπελέρης από τις φυλακές Φιέρι όπου κρατείται, αναφέροντας πως η μέρα που επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα δεν είναι τυχαία, μιας και σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του.

“Επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά μου. Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς”, είπε χαρακτηριστικά.