Βασίλης Κικίλιας: Η επιτυχία του τουρισμού είναι η βάση ώστε μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη κοινωνική συνοχή.

Nea2day.comΕΛΛΑΔΑ

Είχα τη χαρά να συμμετάσχω στη ημερίδα του νεοσύστατου δικτύου «ΣΥΜΒΑΛΛΩ»που αποτελεί μια προσπάθεια δεκάδων επιχειρήσεων από τον χώρο της πράσινης επιχειρηματικότητας και της ανακύκλωσης, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής & την επίτευξη αειφορίας.

Η έννοια του “ΣΥΜΒΑΛΛΩ” ανοίγει το δρόμο για μια νέα περίοδο στη χώρα όπου οι επιχειρήσεις δείχνουν το δρόμο της συνεργασίας με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, προς όφελος της κοινωνίας, των ανθρώπων και της χώρας.

Ο δρόμος αυτός αφορά το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας δεν είναι μόνο μια συνεργασία αλλά αποτελεί και μια πρόταση καινοτομίας και αλλαγής των συνειδήσεων.

Μια τέτοια αλλαγή των συνειδήσεων βλέπουμε και στον τουρισμό: ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν τη χώρα που θα κάνουν διακοπές με βάση το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που έχει κάθε τόπος.

Για αυτό εμείς ρίχνουμε ένα μεγάλος όγκο της χρηματοδότησης μέσα από το RRF σε έργα υποδομών, διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ανακύκλωσης, διαχείρισης υδάτινων πόρων. Έργα που θα στηρίξουν τον κάθε τόπο που θα αναβαθμίσουν τον τουρισμό.