Έκθεση/αναφορά σχετικά με τον θάνατο του Mats Löfving, κατατέθηκε σήμερα, απο την αστυνομική υπηρεσία στην σουηδική αρχή εργασιακού περιβάλλοντος (Arbetsmiljöverket).

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Έκθεση/αναφορά σχετικά με τον θάνατο του Mats Löfving, κατατέθηκε σήμερα, απο την αστυνομική υπηρεσία στην σουηδική αρχή εργασιακού περιβάλλοντος (Arbetsmiljöverket), σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της σουηδικής τηλεόρασης SVT Nyheter. Η έκθεση/αναφορά, συντάχθηκε απο τον Mattias Wahlstedt, προϊστάμενο του γραφείου και αναπληρωτή προϊστάμενο του νομικού τμήματος της αστυνομικής αρχής.

Ο ίδιος είπε πως δεν μπορεί να αποκλείσει πως ο θάνατος, του Mats Löfving, σχετίζεται με την εσωτερική έρευνα που διεξαγόταν τον τελευταίο καιρό στην σουηδική αστυνομία, εναντίον του, και για αυτό σύνταξε και απέστειλε την έκθεση/αναφορά στην σουηδική αρχή εργασιακού περιβάλλοντος (Arbetsmiljöverket), η οποία επιβεβαίωσε πως την παρέλαβε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Mats Löfving, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του την Τετάρτη. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, του είχαν ασκηθεί σφοδρές επικρίσεις στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας, που διεξαγόταν εναντίον του απο την υπηρεσία του.

Σημ. Η Σουηδική Αρχή Εργασιακού Περιβάλλοντος (Arbetsmiljöverket), είναι μια κυβερνητική υπηρεσία, που έχει ως σκοπό, να διασφαλίζει ότι οι νόμοι για το εργασιακό περιβάλλον και τις ώρες εργασίας ακολουθούνται από εταιρείες και οργανισμούς.

AZ