Ανθρωπιστική βοήθεια θα σταλεί από την Σουηδία προς την Τουρκία και την Συρία, όπως ανακοινώθηκε από την Σουηδική Κυβέρνηση σε συνέντευξη τύπου σήμερα το απόγευμα.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Στις 17.00 η ώρα σήμερα το απόγευμα, η Σουηδική Κυβέρνηση, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, όπου και παρουσίασε το πακέτο βοήθειας που θα αποσταλεί προς την Τουρκία και τη Συρία. Η Σουηδία θα στείλει προσωπικό στην περιοχή και θα παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια μέσω οικονομικής βοήθειας, ύψους επτά εκατομμυρίων κορωνών. Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Carl-Oskar Bohlin, Υπουργός Πολιτικής Άμυνας, ο Υπουργός Αναπτυξιακής Βοήθειας και Εξωτερικού Εμπορίου Johan Forssell και η Charlotte Petri Gornitzka, Γενική Διευθύντρια της Σουηδικής Υπηρεσίας Πολιτικής Έκτακτης Ανάγκης (Swedish Civil Contingencies Agency).

Η Σουηδία όπως ανακοινώθηκε στην συνέντευξη τύπου, θα παράσχει επτά εκατομμύρια SEK συνολικά ως ανθρωπιστική βοήθεια: Πέντε εκατομμύρια στην Τουρκία και δύο εκατομμύρια στη Συρία. Επίσης η Σουηδία είναι έτοιμη να στείλει προσωπικό στην περιοχή «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα». Η Σουηδία συνεργάζεται επί του παρόντος με την ΕΕ αλλά και με τις σκανδιναβικές χώρες για τον συντονισμό της προσπάθειας αρωγής.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 2090. Από τον αρχικό σεισμό σημειώθηκαν μέχρι στιγμής 120 μετασεισμοί.