Για 4η εβδομάδα συνεχίζεται η απεργία των μηχανικών και υπαλλήλων της Tesla στη Σουηδία. Ως «τρέλα» την χαρακτήρισε ο Elon Musk με σημερινές δηλώσεις του στην πλατφόρμα Χ.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Για 4η εβδομάδα οι μηχανικοί και υπάλληλοι στα συνεργεία της Tesla στην Σουηδία συνεχίζουν την απεργία τους, απαιτώντας με την υποστήριξη της IF Metall την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εμπλακεί και άλλα σωματεία τα οποία υποστηρίζουν την IF Metall και κατά συνέπεια τους εργαζόμενους που απεργούν. Για παράδειγμα κανένα αυτοκίνητο της Tesla δεν εκφορτώνεται στα σουηδικά λιμάνια, δεν επιδιορθώνονται τρακαρισμένα αυτοκίνητα ή δεν μεταφέρονται και δεν παραδίδονται ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα της Tesla.

O Elon Musk, ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική στην IF Metall, έκανε σήμερα μέσω της πλατφόρμας Χ τις πρώτες του δηλώσεις/τοποθετήσεις και χαρακτήρισε την απεργία ως «Τρέλα».

Σύμφωνα με την IF Metall, οι δύο πλευρές δεν έχουν συναντηθεί από τις 6 Νοεμβρίου. Ο γραμματέας του συνδικάτου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, Veli-Pekka Säikkälä, δήλωσε στον σουηδικό τύπο, σήμερα, πως είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για όσο χρειαστεί.

Πάντως είναι γεγονός πως τόσο ο Σουηδός υπουργός Εργασίας όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Ulf Kristersson, έχουν τοποθετηθεί θετικά στο αίτημα της IF Metall, λόγω του ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί το σουηδικό μοντέλο που υπάρχει εδώ και 100 χρόνια στην χώρα.

Με πληροφορίες από

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως

Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, ΕΚΟΤ κλπ