Δανία Δύο αγόρια ηλικίας 9 και 12 ετών έχασαν την ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν απο αμμόλοφο.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δύο αγόρια απο την Γερμανία ηλικίας 9 και 12 ετών, θάφτηκαν κάτω απο άμμο, την Κυριακή, έπειτα απο κατολίσθηση σε μια παραλία της Δανίας, στη Βόρεια Γιουτλάνδη, κατά την διάρκεια παιχνιδιού τους.

Ο αμμόλοφος τα καταπλάκωσε και είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν θαμμένα στην άμμο επί 40 λεπτά. Ο κόσμος προσπαθούσε σκάβοντας να τα απεγκλωβίσει μέχρι να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία, μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν να κρατηθούν στην ζωή.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ένα άλλο αγόρι παγιδεύτηκε την Κυριακή έπειτα από μια κατολίσθηση αμμόλοφου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γιουτλάνδης, όμως διασώθηκε σύντομα και δεν τραυματίστηκε.

Έπειτα από αυτά τα περιστατικά, οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα δυτικά παράλια της Δανίας, επειδή οι ισχυρές βροχές κατέστησαν ασταθείς τους αμμόλοφους.

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως για παράδειγμα Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, Omni, Simployer κλπ, Νορβηγικά, Δανέζικα μέσα ενημέρωσης, Ελληνικό και Διεθνή τύπο.