Είκοσι πυρκαγιές αυτοκινήτων και πετροβολισμοί εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στην περιοχή Rosengård στο Malmö, χθες το βράδυ.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε, σήμερα στον σουηδικό τύπο και είδαμε στα δελτία ειδήσεων, εχθές ήταν μια νύχτα ταραχών στην περιοχή Rosengård του Malmö. Κουκουλοφόροι έκαψαν γύρω στα 20 αυτοκίνητα, ενώ πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανείς για τις ταραχές αυτές, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Η αστυνομία αναλύει το υλικό που έχει στην διάθεσή της, ειδικά από drones, προσπαθώντας να εστιάσει στους υποκινητές των ταραχών αυτών.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή το απόγευμα όταν ο γνωστός πλέον Salwan Momika έκαψε ένα Κοράνι στην περιοχή Värnhem. Ξεκίνησαν αναταραχές και δύο άνδρες, 23 και 34 ετών, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για υποκίνηση βίαιης ταραχής. Και ενώ φαινόταν πως τα πράγματα ηρέμησαν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα συγκεκριμένα στις 02.30 ξημερώματα Κυριακής η αστυνομία δέχθηκε κλήσεις για την πυρπόληση δύο αυτοκινήτων σε υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας στην Ramelsväg. Το περιστατικό διερευνάται από την αστυνομία ως εμπρησμός από πρόθεση.

Σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson (M) καταδίκασε όπως ήταν φυσικό τα γεγονότα αυτά τονίζοντας πως

«Ανεξάρτητα από τον λόγο ο οποίος βρίσκεται πίσω από αυτές τις ταραχές, το κάψιμο  αυτοκινήτων, την παρενόχληση, τη βία κατά των αστυνομικών – ανεξάρτητα από τον λόγο, νομίζω ότι όλοι οι Σουηδοί το βρίσκουν εντελώς απαράδεκτο».

Μέσα στα μέτρα καταστολής για την προστασία των πολιτών που έλαβε η αστυνομία είναι η παρακολούθηση με drones της περιοχή Rosengård του Malmö. Η απόφαση για την παρακολούθηση με κάμερα ξεκίνησε από τις 18.45 της Κυριακής και θα διαρκέσει έως τις 23.00 το βράδυ της Τρίτης.