Η καταιγίδα Όττο, καθ’ οδόν για την Σουηδία. Ακυρώνονται δρομολόγια τρένων.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Από το απόγευμα της Παρασκευής, η καταιγίδα Όττο, που έχει προκαλέσει σφοδρές καταστροφές στην Αγγλία, βρίσκεται καθ’ οδόν πρός την Σουηδία. Θα ξεκινήσει από το δυτικό και νότιο τμήμα της Σουηδίας, αφού περάσει πρώτα από την Κοπεγχάγη.

Τα χαρακτηριστικά του Όττο, είναι οι έντονες βροχοπτώσεις που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με εκπροσώπους του μετεωρολογικού ινστιτούτου Storm, ίσως θα μπορούσε να είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που θα περάσει από την Δανία τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι πως 280 κάτοικοι στην περιοχή Bellahøjhusene στην Κοπεγχάγη έχουν απομακρυνθεί, μια που τα σπίτια τους, κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Η καταιγίδα βρίσκεται τώρα καθ’ οδόν πρός τα δυτικά της Götaland και Skåne, ενώ όπως όλα δείχνουν η Δυτική Θάλασσα θα αναταραχτεί από τυφώνες, καταιγίδες και ανέμους. Σε αρκετές περιοχές της Σουηδίας, η κυκλοφορία των τρένων θα επηρεαστεί από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου.

Χαρακτηριστικά, τα δρομολόγια των τρένων μεταξύ Borås και Varberg θα ακυρωθούν από τις 16.00 σήμερα το απόγευμα έως το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι. Ακυρώνονται επίσης τα δρομολόγια μεταξύ Halmstad και Värnamo μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς επίσης και τα δρομολόγια μεταξύ Helsingborg και Ängelholm.

Alex Zioga