Η σουηδική δημόσια υπηρεσία απασχόλησης ειδοποιεί 228 υπαλλήλους ότι θα οδηγηθούν πρός απόλυση.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σύμφωνα με όσα γράφονται στον σουηδικό τύπο, η σουηδική δημόσια υπηρεσία απασχόλησης (Arbetsförmedlingen) ειδοποίησε 228 υπαλλήλους ότι θα οδηγηθούν πρός απόλυση, με την αιτιολογία πως θα πρέπει να εξοικονομηθούν χρήματα.  Σύμφωνα με την ίδια, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε οι δαπάνες θα μειωθούν κατά μισό δισεκατομμύριο κορώνες.

Η ειδοποίηση, ισχύει κυρίως για θέσεις προσωπικού και βοηθητικών θέσεων υπαλλήλων στο Arbetsförmedlingen.

«Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης πρέπει να μειώσει τις δαπάνες για διοικητικά κονδύλια, δηλαδή κονδύλια που πηγαίνουν κυρίως στο προσωπικό, κατά 500 εκατομμύρια SEK έως το 2025 και ταυτόχρονα να θέσει δύσκολες προτεραιότητες για την εκπλήρωση του κύριου καθήκοντός της», γράφει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε δελτίο τύπου.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης τονίζει ότι μια ειδοποίηση δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι ειδοποιήθηκαν θα απολυθούν, αλλά ότι θα πρέπει να θεωρηθεί ως «προειδοποίηση ότι οι απολύσεις μπορεί να θεωρηθούν απαραίτητες».

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως για παράδειγμα Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, Omni, Simployer κλπ, Νορβηγικά, Δανέζικα μέσα ενημέρωσης, Ελληνικό και Διεθνή τύπο.