Απο λάθος της υγειονομικής περίθαλψης γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα γεννητικά όργανα ασθενή.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ένα κέντρο υγείας, στην πόλη Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του σουηδικού τύπου, ξέχασε να στείλει παραπεμτικό σε έναν ασθενή για ουρολογικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα η διάγνωσή του για καρκίνο να γίνει πολύ αργά, και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα γεννητικά του όργανα.

Το 2020 ο άνδρας κάποιων ενοχλήσεων, αναγκάστηκε να επισκεφθεί ένα κέντρο υγείας, όπου ανέφερε στους γιατρούς τα προβλήματα που είχε. Λόγω πολλών λαθών στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, ο άνδρας δεν εξετάστηκε για το πρόβλημα παρά μόνο τρία χρόνια αργότερα. Μεταξύ άλλων, ξεχάστηκε να παραπεμφθεί σε ουρολογική κλινική.

Ο γιατρός που τον εξέτασε τρία χρόνια μετά, υποψιάστηκε αμέσως πως ο άνδρας είχε καρκίνο και σύμφωνα με την εκτίμησή του έπρεπε τα γεννητικά του όργανα να ακρωτηριαστούν. Το τραγελαφικό είναι πως θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό αν η πρώτη παραπομπή για περαιτέρω εξετάσεις δεν είχαν σταλεί σε λάθος ασθενή.

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως για παράδειγμα Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, Omni, Simployer κλπ, Νορβηγικά, Δανέζικα μέσα ενημέρωσης, Ελληνικό και Διεθνή τύπο.