Νέες δηλώσεις Erdogan σήμερα, στο κοινοβούλιο της Τουρκίας, αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Η νέα απαίτηση του Τούρκου Προέδρου, δεν επηρεάζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η απάντηση του Σουηδού Πρωθυπουργού.

Οι νέες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, σήμερα, αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, στη συνεδρίαση, του τουρκικού κοινοβουλίου, καταχειροκροτήθηκαν από το σύνολο των βουλευτών.

Χαρακτηριστικά είπε «Το ιερό μου βιβλίο, το Κοράνι, κάηκε και καταστράφηκε. Όσο το επιτρέπει η Σουηδία αυτό, δεν θα πούμε ναι στην είσοδό τους στο ΝΑΤΟ».

Η δήλωση αυτή, όπως ήταν επόμενο, έφερε την απάντηση του Σουηδού Πρωθυπουργού Ulf Kristersson, ο οποίος σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Expressen, επεσήμανε πως δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης της καύσης του Κορανίου, και πως αυτή η νέα απαίτηση του Προέδρου της Τουρκίας δεν επηρεάζει την διαδικασία ένταξης της Σουηδίας.

«Υπάρχει μια τριμερής συμφωνία μεταξύ Σουηδίας, Φινλανδίας και Τουρκίας» είπε ο Ulf Kristersson, μια συμφωνία για την οποία είναι πεπεισμένος πως είναι έγκυρη, μια που η Σουηδία, δεν έχει λάβει καμία ένδειξη πως δεν ισχύει. «Η ελευθερία της έκφρασης ή της θρησκείας, δεν έχει να κάνει τίποτε με αυτή την συμφωνία» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο, αν η Σουηδία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Φινλανδίας, για την απαγόρευση της καύσης του Κορανίου, είπε «πως δεν υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις στη Σουηδία σχετικά με την αλλαγή της νομοθεσίας για την ελευθερία της έκφρασης.

Η Φινλανδία με την απαγόρευση αυτή, είναι ένα παράδειγμα της διαφορετικότητας των χωρών, που είναι πλήρως δημοκρατικές και έχουν πολύ ευρεία ελευθερία έκφρασης την οποία μπορούν να την εφαρμόσουν με διαφορετικούς τρόπους» επεσήμανε ο Σουηδός Πρωθυπουργός για να καταλήξει πως «στη Σουηδία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πρόταση για αλλαγή της νομοθεσίας».

Α.Ζ.