Ξενάγηση της κας Έφης Μαντά, Διευθύντριας πωλήσεων της εταιρίας, Tourism media and Events, στον Δήμο Solna, από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Κοντορίνη.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Η Σόλνα (σουηδικά: Solna Stad), είναι δήμος της Σουηδίας. Ανήκει στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, Στοκχόλμης και διαθέτει πληθυσμό περίπου 85000 κατοίκων. Βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Στοκχόλμης. 

Η Σόλνα είναι ένας από τους πλουσιότερους δήμους της Σουηδίας ενώ είναι και ο τρίτος μικρότερος δήμος σε ολόκληρη την Σουηδία από άποψη έκτασης.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι κατοικημένες περιοχές της Solna έχουν προαστιακό χαρακτήρα, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά μεγάλα πάρκα σαν αυτά που βλέπετε στις φωτό, και το Friends Arena, το νέο εθνικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Σουηδίας.

Η Solna έχει προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και δημόσιων υπηρεσιών και αρχών, καθιστώντας τη σημαντικό χώρο εργασίας στην ευρύτερη Στοκχόλμη.

Μεταξύ των σημαντικότερων είναι το Karolinska Institutet και το Karolinska University Hospital. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI) βρίσκονται επίσης στη Σόλνα.

Η κα. Έφη Μαντά, Διευθύντρια πωλήσεων της εταιρίας, Tourism media and events, με έδρα την Αθήνα, κατά την επίσκεψή της στην Στοκχόλμη, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Solna κ. Γιώργο Κοντορίνη, στην Solna, όπου και ενημερώθηκε για την ιστορία της περιοχής καθώς επίσης και την ραγδαία ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια.

Α.Ζ