Οι προτάσεις για εξ αποστάσεως εκπαίδευση διχάζουν την Φινλανδία.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Published 9 Ιανουαρίου 2022

Πρέπει η κυβέρνηση της Φινλανδία, να συστήσει για άλλη μια φορά, στα παιδιά να σπουδάζουν εξ αποστάσεως εξαιτίας της μετάλλαξης του Covid-19; Το θέμα έχει διχάσει την κοινωνία της Φινλανδίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Hufvudstadsbladet.

Την Παρασκευή, συγκεντρώθηκε η νέα κυβερνητική ομάδα εργασίας της χώρας, για την αντιμετώπιση του Covid-19. Στη συνάντηση, το Φινλανδικό Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας υπέβαλλε προτάσεις για νέα μέτρα. Ορισμένες προτάσεις ήταν μια σύσταση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, εκτός από μαθητές δημοτικού και μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Η πρόταση δέχθηκε αυστηρή κριτική από αρκετούς υψηλόβαθμους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Παιδείας Λι Άντερσον.

«Εάν η Φινλανδία πάρει τώρα μια απόφαση όπου θα στείλουμε στο σπίτι όλους τους μαθητές όλων των τάξεων, μάλλον αποτελούμε εξαίρεση σε ένα σκανδιναβικό πλαίσιο. Στις περισσότερες άλλες χώρες, το σημείο εκκίνησης ήταν η εξασφάλιση της δυνατότητας ασφαλούς σχολικής εκπαίδευσης», κατέληξε ο Υπουργός Παιδείας.

Alex Zioga

*all rights reserved