Πάνω από 1000 οχήματα εγκλωβισμένα στον αυτοκινητόδρομο Ε22 εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η κακοκαιρία που πλήττει την Σουηδία από προχθές με ισχυρές χιονοπτώσεις και ανέμους είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον αυτοκινητόδρομο Ε22, πάρα πολλά αυτοκίνητα μεταξύ αυτών και πολλές νταλίκες, από εχθές Τετάρτη.

Σήμερα 10.30 το πρωί, το πρωί, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και τους τελευταίους οδηγούς και επιβάτες των αυτοκινήτων που παρέμεναν παραπάνω από 22 ώρες και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες εγκλωβισμένοι. Οι περισσότεροι από αυτούς μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος με ερπυστριοφόρα οχήματα, μια που τα οχήματά τους ήταν αδύνατον να μετακινηθούν. Πολλοί πάντως προτίμησαν όπως για παράδειγμα οδηγοί βαρέων οχημάτων, να παραμείνουν στα οχήματά τους.

Η αστυνομία έκανε εκκλήσεις στους εγκλωβισμένους να επικοινωνήσουν μαζί της, και να δώσουν το στίγμα και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Ακριβώς πόσοι άνθρωποι έμειναν «κολλημένοι» στον αυτοκινητόδρομο E22 μεταξύ Hörby και Kristianstad στο Skåne είναι ασαφές. Το βράδυ της Τετάρτης, η Νότια Αστυνομική Περιφέρεια εκτίμησε ότι ήταν περίπου 1000 οχήματα.

Ο αυτοκινητόδρομος E22, από τη διασταύρωση Hörby Norra έως τον κόμβο Nöbbelöv είναι κλειστός για την κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η πρόβλεψη της Σουηδικής Υπηρεσίας Μεταφορών είναι ότι δεν θα ανοίξει μέχρι την Παρασκευή το πρωί.

Με πληροφορίες από

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως

Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, ΕΚΟΤ κλπ