Προβολή της ταινίας του Δ. Αθανίτη «Μήδεια» στο πλαίσιο των Ημερών Ελληνικού Κινηματογράφου 2023.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ο κινηματογράφος ως μέσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τις μαθήτριες και τους μαθητές  του Λυκείου τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Με αφορμή την προβολή της ταινίας του Δ. Αθανίτη «Μήδεια» στο πλαίσιο των Ημερών Ελληνικού Κινηματογράφου 2023, τα παιδιά γνώρισαν το μύθο της Μήδειας, αλλά και ήρθαν σε επαφή με το αρχαίο θέατρο και την τραγωδία.

Έπειτα παρακολούθησαν την ταινία και τέλος το Σάββατο 21 Οκτωβρίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τον σκηνοθέτη κ. Αθανίτη. Σε αυτή τη συναρπαστική συνάντηση οι μαθήτριες και μαθητές έθεσαν στον σκηνοθέτη ερωτήματα σε σχέση με την ταινία, το έργο του αλλά και το επάγγελμά του, σε μια πραγματικά πολύπλευρη διδακτική ενότητα.

Θερμές ευχαριστίες στη Ελληνική Πολιτιστική Στέγη που διέθεσε δωρεάν τα εισιτήρια στις μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας, την κ. Μαρία Χουλιάρα από την Ελληνική Κοινότητα αλλά και την κ. Ελένη Άνδροβικ από το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη συνδρομή τους ώστε να προγραμματιστούν και να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι δραστηριότητες.

Από τις καθηγήτριες του Λυκείου

Κική – Ελένη  Ιδρυμα Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Stiftelsen Grekiska Kulturhuset , Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης – Grekiska föreningen i Stockholm , Swedish Institute at Athens.