Σουηδία Απο 1η Ιουνίου θα τεθεί σε ισχύ νέος νόμος που θα απαγορεύει τις δράσεις που συνδέονται με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Απο 1η Ιουνίου θα τεθεί σε ισχύ ένας νέος νόμος στην Σουηδία ο οποίος θα απαγορεύει τις δράσεις που συνδέονται με εξτρεμιστικές οργανώσεις. Ο νόμος αυτός έρχεται να προστεθεί ως υποστηρικτικός στην ήδη αντιτρομοκρατική νομοθεσία της χώρας. Ο νόμος θα ποινικοποιεί την «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρόμερ στην παρουσίαση του νομοσχεδίου τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ακόμη και μια απλή υλικοτεχνική υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση θα θεωρείται έγκλημα.

Η κίνηση αυτή της Σουηδίας, να αυστηροποιήσει ακόμη περισσότερο τον αντιτρομοκρατικό νόμο ήταν και η απαίτηση της Τουρκίας, η οποία μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σε σχέση με το πράσινο φώς που έδωσε στην Φινλανδία. Η Τουρκία κατηγόρησε την Σουηδία, ότι προσφέρει καταφύγιο σε «τρομοκράτες» και ιδίως σε μέλη του Εργατικού Κόμματος του ΡΚΚ και ότι είναι χαλαρή αναφορικά με τις φιλοκουρδικές διαδηλώσεις που γίνονται στη Σουηδία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πάντως τόνισε πως «η συμμετοχή σε διαδήλωση ή σε κάποια συνάθροιση δεν θα θεωρείται αξιόποινη πράξη».