Στοκχόλμη 27 Απριλίου 2023: 1st Greek Alternative Tourism and Gastronomy B2B Workshop.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Εκπρόσωποι των Περιφερειών Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου της Κω, των ξενοδοχείων Hyatt Regency Θεσσαλονίκη, MonAsty Θεσσαλονίκη, του Grecotel Hotels and Resorts, Sanni/Ikkos και Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, συναντήθηκαν στις 27.04.2023, στη Στοκχόλμη με εκπροσώπους σουηδικών τουριστικών γραφείων/touroperator και σουηδών δημοσιογράφων στο εστιατόριο Torfredsplatsen 3 στη Solna, υπό την διοργάνωση της εταιρίας Tourism Media and Events.

Η έναρξη της εκδήλωσης, έγινε από τον Διευθυντή του ΕΟΤ στην Σκανδιναβία κ. Μούρμα ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας απηύθυνε χαιρετισμό/καλωσόρισμα ο Εμπορικός Ακόλουθος κ. Παύλος Ολζιέρσκι.

Ο Αντιπρόεδρος Solnas κ. Γιώργος Κοντορίνης καλωσόρισε επίσης τους συμμετέχοντες στην Solna, κάνοντας και κάποιες μικρές  αναφορές στην περιοχή αλλά και τον ελληνισμό στη Σουηδία.

Η πρώτη στην ουσία τουριστική εκδήλωση μετά την πανδημία, κατάφερε με πολύ μεγάλη επιτυχία, να “παντρέψει” τις κουλτούρες δύο λαών που στην ουσία έχουν πολλά κοινά. Την αγάπη για τον ήλιο, την θάλασσα, την φιλοξενία και το καλό φαγητό. Και αυτό φάνηκε τόσο απο την πλευρά των σουηδών δημοσιογράφων, οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις παρουσιάσεις των περιοχών, της άψογης οργάνωσης της εκδήλωσης και των ελληνικών γεύσεων του μπουφέ, όσο και των πολύ πετυχημένων και επικοδομητικών συναντήσεων των ελλήνων εκπροσώπων με τους Σουηδούς επαγγελματίες του Τουρισμού.

http://62.169.230.162:8080/Grafima/video_loop_5_2.mp4?fbclid=IwAR2B3e8pG8QQ3i_yXKsaBokFR5MvYklnVExre5u7wc-l3bN7wNprrqSxEEs

Η ατμόσφαιρα ήταν από την αρχή μέχρι την λήξη της εκδήλωσης, ζεστή και χαρούμενη όπως μόνο η ελληνική φιλοξενία μπορεί να δημιουργήσει ενώ καινούργιες γέφυρες συνεργασίας οικοδομήθηκαν.

Η κλήρωση των δώρων, προσφορά των ξενοδοχείων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση με διανυκτερεύσεις δύο ατόμων εντός του 2023, έδωσαν μια ακόμη ευχάριστη νότα και έκλεισαν υπέροχα μια μοναδική βραδιά.

Αlex Zioga

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση