Τερματίζεται η συμφωνία του δήμου της Στοκχόλμης με την Swedavia για το αεροδρόμιο της Bromma.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι παρατάξεις των Σοσιαλδημοκρατών, του Αριστερού Κόμματος και του Κόμματος των Πρασίνων, οι οποίοι κατέχουν και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Στοκχόλμης αποφασίστηκε η διακοπή της συμφωνίας, με την Swedavia αναφορικά με το αεροδρόμιο της Bromma.

https://via.tt.se/pressmeddelande/3653594/stockholms-stad-sager-upp-avtalet-for-bromma-flygplats?publisherId=3236546&lang=sv

Τα τρία κόμματα ανακοίνωσαν ήδη τον περασμένο χειμώνα πως σκόπευαν να τερματίσουν τη συμφωνία και μακροπρόθεσμα θέλουν να αναπτύξουν μια νέα περιοχή στην περιοχή με το όνομα Bromma Parkstad. Η ισχύουσα συμφωνία με τη Swedavia, στην οποία ανήκει ο αερολιμένας, ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2038 και πρέπει να καταγγελθεί το αργότερο τρία έτη πριν από τη λήξη της περιόδου ισχύος της σύμβασης.

Μεταξύ άλλων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης Moderaterna και Liberalerna έχουν προηγουμένως επικρίνει ένα πιθανό κλείσιμο του αεροδρομίου. Ωστόσο, αφού η αεροποτική εταιρεία Βra ανακοίνωσε πως θα σταματήσει τις πτήσεις της απο το αεροδρόμιο της Bromma, το κόμμα των Φιλελεύθερων άλλαξε γνώμη.

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως για παράδειγμα Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, Omni, Simployer κλπ, Νορβηγικά, Δανέζικα μέσα ενημέρωσης, Ελληνικό και Διεθνή τύπο.